Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge’de yol ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Er, kırsal yatırımların artarak süreceğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde belediyenin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlar, muhtarlar ve ilçe protokolüyle bir araya geldi.
Program kapsamında ilk olarak Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ü ziyaret eden Başkan Er, ilçede yürütülen hizmet ve projeler hakkında bilgi aldı. Ardından ilçe esnafını ziyaret eden Er, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
İlçelerde tarım ve ulaşım alanındaki yatırımlara değinen Başkan Er, üreticilere 250 bin metre sulama borusu desteği sağlandığını, Malatya genelinde ise 95 farklı noktada yol çalışmasının sürdüğünü belirtti.
Pütürge Kaymakamı Oğuzhan Öztürk’ü de makamında ziyaret eden Er, daha sonra Sakuşağı bölgesindeki mobil konkasör şantiyesinde incelemelerde bulundu. Pütürge’nin zorlu coğrafi koşullarına dikkat çeken Er, yol yapımında kullanılacak malzemenin daha hızlı ve düşük maliyetle temin edilmesi amacıyla bölgede seyyar konkasör şantiyesi kurulduğunu, ilerleyen süreçte asfalt plenti de kurulmasının planlandığını söyledi.
Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kırsal mahallelerde bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
Ziyaretleri kapsamında Nohutlu Mahallesi Kültür Merkezi’nde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşan Başkan Er, deprem sonrası Malatya’da yürütülen yeniden imar çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kent genelinde yaklaşık bin 350 noktada inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Er, konutların büyük bölümünün tamamlandığını, çevre düzenleme ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Altyapı yatırımlarına da değinen Er, ulaşım, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerini kapsayan yaklaşık 35 milyar liralık yatırımın hayata geçirildiğini, asbestli içme suyu borularının yenilendiğini söyledi. Kırsal bölgelerin de hizmetlerden pay almaya devam edeceğini belirten Er, üretimi desteklemeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
Tepehan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Er, Malatya genelinde yaklaşık 16 bin kilometrelik yol ağının bulunduğunu belirterek yeni yol açma, bakım ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Nemrut Yolu ile Tepehan-Pütürge bağlantı yolunda bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Er, kırsal mahallelere sulama borusu desteği verildiğini, MASKİ ekiplerinin de içme suyu konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Programın son durağı olan Çayköy Mahallesi’nde de muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Sami Er, talepleri dinleyerek hizmetlerin öncelik sırasına göre sürdürüldüğünü ifade etti. Pütürge ziyaretlerinde Başkan Er’e, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün yanı sıra AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Bülent Karayılan ile MHP Pütürge İlçe Başkanı Ahmet Aslan da eşlik etti.
Kaynak: Bülten Yenihabermalatya