DOLAR
49,3930
EURO
55,3122
ALTIN
6.576,60
BIST
12.199,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Hafif Yağmurlu
20°C
Malatya
20°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

EMŞAV’dan şehit ve gazi ailelerini buluşturan proje

EMŞAV Malatya’nın başlattığı Kitap Kulübü Projesi, şehit ve gazi ailelerini kitapların birleştirici gücüyle buluşturuyor.

EMŞAV’dan şehit ve gazi ailelerini buluşturan proje
02.07.2026 21:12
A+
A-

Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Vakfı (EMŞAV) Malatya İl Başkanlığı, şehit ve gazi ailelerini kültürel ve sosyal bir etkinlikte buluşturan örnek bir projeyi hayata geçirdi. EMŞAV Kitap Kulübü adıyla başlatılan proje, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflerken, şehit ve gazi aileleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmeyi amaçlıyor.

EMŞAV Malatya İl Başkanı Zeynal Selağzı öncülüğünde gerçekleştirilen ilk buluşma; şehit anneleri, şehit eşleri, şehit kızları ile gazi anneleri, gazi eşleri ve gazi kızlarının katılımıyla düzenlendi. Kahvaltı programı eşliğinde gerçekleşen etkinlikte aileler, hem uzun uzun sohbet etme hem de duygu ve düşüncelerini paylaşma imkânı buldu.

Programa, Malatya Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz da katılarak şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı. Ailelerle yakından ilgilenen Yavuz, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, kitap okuma kültürünün bireysel gelişimin yanı sıra toplumsal dayanışmayı da güçlendiren önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Programın açılışında konuşan EMŞAV Malatya İl Başkanı Zeynal Selağzı, vakıf olarak sadece belirli günlerde değil, yıl boyunca şehit ve gazi ailelerinin yanında olmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Selağzı, “EMŞAV Kitap Kulübü ile hedefimiz yalnızca kitap okumak değil; ailelerimizi belirli aralıklarla bir araya getirerek dostluklarımızı pekiştirmek, gönül bağlarımızı güçlendirmek ve okuma kültürünü birlikte yaşatmaktır. Her kitap bizlere yeni bir bakış açısı kazandırırken, her buluşmamız da birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirecektir.” dedi.

Etkinlik kapsamında kulübün ilk kitabı belirlenerek EMŞAV Malatya İl Başkanlığı tarafından katılımcılara hediye edildi. Yaklaşık on günlük okuma sürecinin ardından aileler yeniden bir araya gelerek kitabı değerlendirecek, eser üzerine görüş ve düşüncelerini paylaşacak.

Her on günde bir düzenlenmesi planlanan EMŞAV Kitap Kulübü buluşmalarıyla düzenli okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, kültürel gelişimin desteklenmesi ve şehit ile gazi aileleri arasındaki sosyal dayanışmanın daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Yenihabermalatya.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.