DOLAR
49,1332
EURO
55,3223
ALTIN
6.544,94
BIST
12.270,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Hafif Yağmurlu
19°C
Malatya
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Büyükşehir duyurdu, projelerin ayrıntıları paylaşılmadı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, Sami Er’in Bakan Murat Kurum ile devam eden projeleri görüştüğünü duyurdu. Ancak bültende hangi projelerin ele alındığına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

Büyükşehir duyurdu, projelerin ayrıntıları paylaşılmadı
02.10.2026 12:49
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin basın bülteni yayımladı. Görüşmede “devam eden projelerin” değerlendirildiği belirtilirken, projelerin isim ve içeriklerine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ankara temasları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından servis edilen bültende, Bakanlık makamındaki görüşmede Malatya’nın yeniden imar ve inşa süreci, devam eden yatırımlar, sahadaki ihtiyaç ve talepler ile kentin geleceğine yönelik çalışmaların ele alındığı bildirildi. Bültende ayrıca vatandaşların sahadaki ihtiyaç ve talepleri, devam eden projelerin mevcut durumu ve Malatya’nın geleceğine yönelik planlamaların istişare edildiği kaydedildi.

Er: “Devam eden projelerimizi değerlendirdik”

Görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Sami Er, Bakan Kurum ile Malatya’nın yeniden imarı, devam eden çalışmalar ve kentin geleceğini istişare ettiklerini belirtti. Er, “Şehrimizin ihtiyaçlarını, sahadaki talepleri ve devam eden projelerimizi değerlendirdik” ifadelerini kullanarak, Malatyalıların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Bakan Kurum da görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Malatya’nın yeniden inşa sürecindeki ihtiyaç ve talepler ile devam eden projelerin değerlendirildiğini belirtti. Kurum, depremden etkilenen 11 ilin yeniden ayağa kaldırılması çalışmalarının süreceğini ifade etti.

Projelerin isimlerine bültende yer verilmedi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından basına servis edilen açıklamada “devam eden yatırımlar” ve “devam eden projeler” ifadeleri birden fazla kez kullanılırken, Bakan Kurum ile gerçekleştirilen görüşmede hangi projelerin ele alındığına ilişkin isim, kapsam veya takvim bilgisi paylaşılmadı. Bültende görüşmenin içeriği; yeniden imar ve inşa süreci, yatırımlar, sahadaki ihtiyaç ve talepler ile Malatya’nın geleceğine yönelik planlamalar şeklinde genel başlıklarla kamuoyuna aktarıldı.

Kaynak: Yenihabermalatya.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.