Malatya’da yapımı süren yeni prestij caddesine Bakan Murat Kurum’un adının verilmesi gündemde. Başkan Sami Er, teklifin Belediye Meclisi’ne sunulacağını açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Saray Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni çarşı alanında incelemelerde bulundu. Er, Kışla Caddesi ile Fuzuli Caddesi arasında oluşturulan yeni prestij aksına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adının verilmesi için Belediye Meclisi’ne teklif sunacaklarını açıkladı.
Malatya’nın yeniden imar ve ihya süreci devam ederken, kent merkezindeki yeni projeler de şekillenmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Suat Soylu ile birlikte Saray Mahallesi’nde yapımı süren yeni çarşı alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.
Kışla Caddesi ile Fuzuli Caddesi’ni birbirine bağlayacak yaklaşık 350 metre uzunluğundaki yeni aksın, 100 iş yerine ev sahipliği yapması planlanıyor. Modern şehircilik anlayışıyla tasarlanan bölgenin; mimarisi, peyzaj düzenlemeleri ve sosyal alanlarıyla Malatya’nın yeni cazibe merkezlerinden biri olması hedefleniyor.
Başkan Sami Er, yeni çarşı alanının kent için önemli bir prestij projesi olduğunu belirterek, Saray Mahallesi’nde farklı bir konsept oluşturulduğunu söyledi. Bölgenin araç trafiğine kapatılarak yayaların rahatça vakit geçirebileceği sosyal bir yaşam alanına dönüştürülmesi planlanıyor.
Yeni aksın Malatya’nın en dikkat çeken ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olacağını ifade eden Er, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin kentin simge noktaları arasına gireceğini kaydetti.
Peyzajı, mimari yapısı ve düzenlemesiyle dikkat çekecek alanın, İstanbul’daki İstiklal Caddesi benzeri canlı ve prestijli bir merkez olması amaçlanıyor.
Başkan Sami Er, deprem sonrası Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması sürecinde önemli katkılar sunduğunu belirttiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismini yeni prestij caddesinde yaşatmak istediklerini açıkladı.
Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen yeniden inşa çalışmalarına dikkat çekerek, Murat Kurum’un Malatya’nın ihya sürecinde önemli sorumluluk üstlendiğini ifade etti.
Bu kapsamda yeni prestij caddesine “Murat Kurum” adının verilmesi için Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne resmi teklif sunulacağı bildirildi. Başkan Er, teklifin meclis üyelerinin desteğiyle kabul edileceğine inandığını belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Malatya’nın deprem sonrası yeniden inşa sürecine sunduğu katkılar dolayısıyla daha önce Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla fahri hemşehrilik beratı verilmişti.
Yeni prestij caddesine de Kurum’un adının verilmesiyle, Bakan Kurum’un isminin kent merkezindeki önemli projelerden birinde yaşatılması hedefleniyor.
Kaynak: Tahir ÖZÇELİK