Malatya Alabalık Üreticileri Birliği’nin yeni başkanı Gökçe Dulkadir oldu. Dulkadir, seçim sonrası yaptığı açıklamada markalaşma, ihracat, yenilenebilir enerji ve üretici odaklı projelerle yeni dönemin yol haritasını paylaştı.

Malatya Alabalık Üreticileri Birliği’nin başkanlık seçiminde üyelerin desteğini alan Gökçe Dulkadir, birliğin yeni başkanı oldu. Seçimin ardından açıklama yapan Dulkadir, kendisine ve ekibine duyulan güven için teşekkür ederek, seçim sürecinin tamamlandığını ve artık hizmet odaklı yeni bir dönemin başladığını söyledi.
Dulkadir, Malatya’nın su ürünleri yetiştiriciliğinde Türkiye’nin örnek üretim merkezlerinden biri olması için kararlı, planlı ve sonuç odaklı bir çalışma yürüteceklerini belirterek, üreticilerin kazandığı, sektörün büyüdüğü ve Malatya alabalığının hak ettiği değere ulaştığı güçlü bir birlik yapısı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yeni dönemde üretim maliyetlerini düşürecek yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi sistemleri projelerinin hayata geçirileceğini belirten Dulkadir, “Malatya Alabalığı” markasının oluşturularak ortak tanıtım, ambalajlama, dijital pazarlama ve ihracat çalışmalarıyla ürünün katma değerinin artırılacağını söyledi.
Soğuk zincir, işleme ve paketleme altyapısını güçlendirecek “Malatya Balık Dünyası ve Su Ürünleri Hali” projesini ilgili kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade eden Dulkadir, bakanlıklar, kalkınma ajansları, Avrupa Birliği fonları, TKDK, IPARD ve KOSGEB başta olmak üzere ulusal ve uluslararası destek programlarından yararlanarak üreticilere yeni yatırım ve hibe imkanları kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla iş birliği içinde hastalık yönetimi, biyogüvenlik, su kalitesi ve modern yetiştiricilik teknikleri konusunda eğitim ve teknik destek sağlanacağını belirten Dulkadir, gençlerin ve kadın girişimcilerin sektöre kazandırılması, dijital dönüşümün hızlandırılması ve afetlere dayanıklı üretim altyapılarının oluşturulmasının da öncelikli hedefler arasında yer aldığını dile getirdi.
Yönetim anlayışlarının şeffaf, hesap verebilir, ulaşılabilir ve katılımcı olacağını vurgulayan Gökçe Dulkadir, birlik kapısının tüm üyelere açık olacağını ve alınacak önemli kararlarda üreticilerin ortak aklının esas alınacağını söyledi.
Destek veren tüm üyelere teşekkür eden Dulkadir, Malatya’nın su ürünleri yetiştiriciliğinde üretimin, kalitenin, markalaşmanın ve ihracatın öncü şehirlerinden biri olması için hep birlikte çalışacaklarını belirterek, “Artık söz değil, hizmet zamanı. Artık vaat değil, proje zamanı. Birlikte üreteceğiz, birlikte güçleneceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yenihabermalatya.com