DOLAR
48,2370
EURO
55,9200
ALTIN
6.908,74
BIST
14.641,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Az Bulutlu
32°C
Malatya
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

Haluk Levent soruşturması gündemde… Gözler Malatya’daki Ahbap evlerinde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturması sonrası gözler, depremzedeler için Malatya’da inşa edilen Ahbap Evleri’ne çevrildi. Teslim süreci uzayan konutların akıbeti merak konusu oldu.

Haluk Levent soruşturması gündemde… Gözler Malatya’daki Ahbap evlerinde
RESİM AÇIKLAMASI
12.07.2026 22:49
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Dernek Başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkarılması ve gözaltına alınmasının ardından, deprem sonrası Malatya’da engelli bireyi bulunan aileler için inşa edilen Ahbap konutları yeniden gündeme geldi. Teslim süreci uzayan konutların akıbeti merak ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği’nin faaliyetlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Dernek Başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Levent, Bursa’da gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği ve dosyadaki iddialarla ilgili adli sürecin sürdüğü bildirildi.

Soruşturmaya ilişkin gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, gözler de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da Ahbap Derneği tarafından engelli bireyi bulunan depremzede aileler için hayata geçirilen konut projesine çevrildi.

Deprem sonrası Battalgazi ve Arapgir’de başlatılan proje kapsamında çok sayıda çelik konstrüksiyon konut inşa edilmiş, hak sahipleri de belirlenmişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen konutların tamamının hak sahiplerine teslim edilmemesi zaman zaman kamuoyunun gündemine gelmişti.

Daha önce yapılan açıklamalarda teslim sürecindeki gecikmenin altyapı, doğalgaz ve ruhsat işlemlerinden kaynaklandığı belirtilmişti. Son yaşanan gelişmelerin ardından ise hak sahipleri, konutların teslim sürecinin nasıl ilerleyeceği ve projede herhangi bir aksama yaşanıp yaşanmayacağı konusunda açıklama bekliyor.

Depremzedeler için sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Ahbap Evleri’nin ne zaman teslim edileceği ve sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin gözler, Ahbap Derneği ile ilgili kurumların yapacağı açıklamalara çevrildi.

Kaynak: Yenihabermalatya.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.