DOLAR
47,9541
EURO
56,1358
ALTIN
6.969,10
BIST
14.396,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Parçalı Bulutlu
31°C
Malatya
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
31°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C

Malatya’da depremi yönetti, Karlıova’yı afetlere hazırlıyor

Malatya’da deprem sonrası YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı olarak görev yapan Abdulselam Bıçak, Karlıova Kaymakamı olarak afet hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya’da depremi yönetti, Karlıova’yı afetlere hazırlıyor
RESİM AÇIKLAMASI
17.07.2026 00:01 | Son Güncellenme: 17.07.2026 18:01
A+
A-

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesinde yürütülen afet koordinasyon çalışmalarında aktif rol üstlenen Abdulselam Bıçak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de afet hazırlık çalışmalarının merkezinde yer alıyor.

Bingöl Valisi Cahit Çelik’in katılımıyla düzenlenen AFİS (Afet İstasyonu) Konteynerleri Teslim Töreninde Karlıova Kaymakamı Abdulselam Bıçak da hazır bulundu. Törende, afet ve acil durumlara daha hızlı müdahale edilmesini amaçlayan, içerisinde 48 kalem arama ve kurtarma ekipmanı bulunan AFİS konteynerleri Karlıova, Kiğı ve Yayladere Kaymakamlıkları ile Bingöl İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

Törende konuşan Vali Cahit Çelik, afetlere hazırlıkta kurumlar arası koordinasyonun ve güçlü altyapının büyük önem taşıdığını belirterek, Bingöl’ün afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yürütülen afet yönetimi ve yeniden yapılanma sürecinde önemli görevler üstlenen Abdulselam Bıçak’ın, Karlıova’da da afet hazırlık kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sunması bekleniyor.

Programa Vali Yardımcısı Yasin Şahin, AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Kiğı Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, Karlıova Kaymakamı Abdulselam Bıçak ve Yayladere Kaymakamı Mehmet Arsoy da katıldı.

Kaynak: Tahir ÖZÇELİK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.