Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki İkizce TOKİ konutları bölgesinde yol yapım çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte işçiler Enis Bayram ve Süleyman Kaya hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan İkizce TOKİ konutları bölgesinde yürütülen yol yapım çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte iki işçi yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgilere göre, çalışma sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu Enis Bayram ile Süleyman Kaya göçük altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, UMKE, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin zamanla yarışarak yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında iki işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Enis Bayram ve Süleyman Kaya’nın hayatını kaybettiği belirlendi.
İşçilerin cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı. Göçüğün yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, olayın meydana geliş nedeninin belirlenmesi amacıyla yetkili ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, elim kazada hayatını kaybeden E.B. ve S.K. isimli işçiler için başsağlığı mesajı yayımlandı. Açıklamada, “Yeşilyurt ilçemiz İkizce Mahallesi’nde meydana gelen elim iş kazasında hayatını kaybeden E.B. ve S.K. kardeşlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verildi.
Valilik, olayla ilgili adli ve idari süreçlerin titizlikle yürütüldüğünü bildirirken, kazanın nedenine ilişkin incelemenin sürdüğünü belirtti. Malatya Valisi Seddar Yavuz ise mesajının sonunda, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan ve afetten muhafaza eylesin.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yenihabermalatya.com