DOLAR
48,9996
EURO
55,6102
ALTIN
6.569,06
BIST
12.290,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Az Bulutlu
23°C
Malatya
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Yazıhan’a 25 milyon TL’lik altyapı yatırımı

MASKİ, Yazıhan’ın Tahtalı ve Erecek mahallelerinde yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırımla içme suyu ve atık su altyapısını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında yeni içme suyu hatları döşenirken, Tahtalı Mahallesi’nin su deposunun kapasitesi de dört katına çıkarıldı.

Yazıhan’a 25 milyon TL’lik altyapı yatırımı
RESİM AÇIKLAMASI
29.09.2026 14:31
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yazıhan ilçesinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Tahtalı ve Erecek mahallelerini kapsayan yaklaşık 25 milyon TL’lik proje ile bölgenin içme suyu ve atık su altyapısının uzun vadeli ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yenilenmesi hedefleniyor.

Tahtalı’nın su deposu dört kat büyütüldü

Proje kapsamında Tahtalı Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan ve ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalan 50 metreküplük içme suyu deposunun yerine 200 metreküp kapasiteli betonarme depo inşa edildi. Mahallede ayrıca 3 bin 500 metre uzunluğunda içme suyu iletim ve dağıtım hattının yapımı sürüyor. Yeni hatla Tahtalı Mahalle Merkezi, Örü Mezrası ve deprem sonrasında yapılan yeni kırsal konutların sisteme entegre edilmesi planlanıyor. Çalışmaların yaklaşık 150 hanenin kesintisiz ve yeterli basınçta içme suyuna ulaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Erecek’e 10 kilometreden fazla yeni hat

Erecek Mahallesi’nde ise 10 bin metrenin üzerinde içme suyu iletim ve dağıtım hattı yapıldı. MASKİ, yeni hatlarla yaklaşık 50 hanenin içme suyu arz güvenliğinin sağlandığını bildirdi. Çalışmalar yalnızca içme suyuyla sınırlı kalmadı. Atık su kaynaklı çevresel risklerin azaltılması amacıyla Tahtalı Mahallesi’nde 3, Çavuş Mahallesi’nde ise 1 olmak üzere toplam 4 sızdırmaz foseptik yapısının imalatı tamamlandı.

“Yaklaşık 200 hanenin içme suyunu sağlıyoruz”

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, projenin bölgenin mevcut nüfusu ve gelecekteki ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandığını söyledi. Yapılan analizlerde mevcut sistemlerin nüfus ve tüketim talebini karşılamakta yetersiz kaldığının belirlendiğini ifade eden Çeçen, altyapının yeniden projelendirildiğini kaydetti. Çeçen, Tahtalı ve Erecek’te gerçekleştirilen yatırımlarla yaklaşık 200 hanenin içme suyu arz güvenliğinin güçlendirildiğini belirtti.

Muhtarlardan çalışmalara ilişkin açıklama

Tahtalı Mahalle Muhtarı Turgut Gürbüz, mahallede uzun süredir yaşanan su sorununun yapılan çalışmalarla çözüme kavuştuğunu belirterek, yeni TOKİ konutlarına yerleşecek vatandaşların da sağlıklı ve kesintisiz içme suyundan yararlanacağını ifade etti.

Erecek Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Yiğit de deprem sonrasında artan nüfusla birlikte altyapı ihtiyacının büyüdüğünü söyledi. Mahallede yaklaşık 10 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışması gerçekleştirildiğini belirten Yiğit, daha önce yaşanan su sıkıntısının yeni yatırımlarla giderildiğini dile getirdi.

MASKİ’nin yaklaşık 25 milyon TL yatırımla yürüttüğü projenin tamamlanmasının ardından bölgedeki içme suyu ve atık su altyapısının daha güvenilir ve sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Bülten

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.