Ramazan Ayhan güven tazelerken, kulübün yeni renkleri sarı-kırmızı-beyaz olarak belirlendi. Kongrede ayrıca kulübün 46 milyon TL borcu olduğu açıklanırken, Malatyaspor ile birleşmenin borç ve temlik süreçlerinin tamamlanmasının ardından değerlendirileceği ifade edildi.

Malatya Yeşilyurtspor Kulübü’nün olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Ramazan Ayhan yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Kongrede kulübün geleceğine ilişkin önemli kararlar da alındı. Yapılan oylama sonucunda takımın renkleri sarı-kırmızı-beyaz olarak değiştirildi.
Kulübün mali durumuna ilişkin açıklamalarda ise güncel borcun 46 milyon lira olduğu belirtildi. Yönetim, mali yapının güçlendirilmesi ve kulübün sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Öte yandan kamuoyunda merakla takip edilen Malatyaspor ile birleşme konusu da gündeme geldi. Kongrede yapılan değerlendirmelerde, birleşme sürecinin zamana bırakıldığı ve borçlar ile temliklerin çözüme kavuşturulması halinde Malatyaspor ile birleşmenin gerçekleşebileceği ifade edildi.
Alınan kararların Malatya futboluna ve Yeşilyurtspor camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.