DOLAR
49,1336
EURO
55,1751
ALTIN
6.542,40
BIST
12.443,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya
Yağmurlu
17°C
Malatya
17°C
Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C

17 yıldır cevabı aranan ölüm… Behçet Oktay dosyasında dikkat çeken gelişme

17 yıldır tartışmaların dinmediği Behçet Oktay dosyasında gözler Adalet Bakanlığı’na çevrildi. Ailenin Bakan Akın Gürlek ile yapacağı kritik görüşme, yeni bir hukuki sürecin kapısını aralayabilir.

17 yıldır cevabı aranan ölüm… Behçet Oktay dosyasında dikkat çeken gelişme
06.08.2026 11:48 | Son Güncellenme: 06.08.2026 19:08
A+
A-

Terörle mücadelede üstlendiği kritik görevlerle Türk Polis Teşkilatı’nın hafızasında önemli bir yer edinen, Malatya’nın Hekimhan ilçesi nüfusuna kayıtlı eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın 2009 yılındaki ölümüyle ilgili dosya yeniden gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Oktay’ın ailesi önümüzdeki günlerde Adalet Bakanı Akın Gürlek ile bir araya gelecek.

Resmi kayıtlara göre Behçet Oktay’ın ölümü “kendi silahıyla intihar” olarak değerlendirilmişti. Ancak olayın ardından kamuoyunda ortaya atılan çeşitli iddialar ve yıllardır süren tartışmalar nedeniyle dosya uzun süredir gündemdeki yerini koruyor.

Ailenin, Bakan Gürlek ile yapacağı görüşmede dosyanın yeniden değerlendirilmesini, eksik kaldığını düşündükleri incelemelerin tamamlanmasını ve olayın tüm yönleriyle yeniden ele alınmasını talep etmesi bekleniyor.

Terörle mücadelede kritik görevler üstlendi

Meslek hayatı boyunca özellikle terörle mücadele alanında önemli görevler üstlenen Behçet Oktay, Özel Harekat Daire Başkanlığı döneminde yürütülen birçok kritik operasyonda görev aldı. Güvenlik bürokrasisinin dikkat çeken isimlerinden biri olarak gösterilen Oktay’ın ani ölümü, aradan geçen 17 yıla rağmen kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Faili meçhul dosyaları yeniden inceleniyor

Adalet Bakanlığı’nın faili meçhul suçların aydınlatılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı tarafından çok sayıda eski dosya yeniden değerlendiriliyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek de daha önce yaptığı açıklamalarda, zamanaşımına uğramamış yaklaşık 680 dosyanın yeniden incelemeye alındığını duyurmuştu. Bu kapsamda kamuoyunda uzun yıllardır tartışılan bazı dosyaların da yeniden ele alınabileceği belirtiliyor.

Gözler görüşmede

Behçet Oktay’ın ailesi ile Adalet Bakanı Akın Gürlek arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ardından dosyada yeni bir hukuki sürecin başlayıp başlamayacağı merak ediliyor.

Yıllardır kamuoyunda tartışılan dosyaya ilişkin Bakanlığın nasıl bir değerlendirme yapacağı ve yeni bir inceleme kararı alınıp alınmayacağı, hem aile hem de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Yapılacak görüşmenin, 17 yıldır tartışılan dosyanın geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Tahir ÖZÇELİK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.