Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından esnaf için oluşturulan geçici konteyner çarşıları, kalıcı iş yerlerinin teslim edilmesiyle kaldırılıyor. Battalgazi Belediyesi ekipleri, konteynerlerin kaldırıldığı alanlarda temizlik çalışmalarına başladı.

Malatya’da deprem sonrası kurulan geçici ticaret alanları birer birer boşalıyor. Çarşı merkezindeki yeni iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmesinin ardından esnafın kullandığı konteynerlerin kaldırılması sürerken, boşalan bölgelerde temizlik çalışmaları yürütülüyor.
Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışma yaptığı noktalardan biri de Recai Kutan Caddesi’ndeki Çatyol Konteyner Çarşısı oldu. Konteynerlerin kaldırılmasının ardından bölgede kalan atık ve malzemeler ekipler tarafından temizlenerek alanın düzenlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi.
6 Şubat depremlerinde çok sayıda iş yerinin ağır hasar görmesi veya kullanılamaz hale gelmesi üzerine esnafın ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için Malatya’nın farklı noktalarında geçici konteyner çarşıları oluşturulmuştu.
Çarşı merkezinde kalıcı iş yerlerinin tamamlanarak teslim edilmeye başlanmasıyla birlikte geçici alanlara duyulan ihtiyaç da azalıyor. Yeni dükkânlarına taşınan esnaftan boşalan konteynerler kaldırılırken, geride kalan alanlarda çevre düzenleme ve temizlik çalışmaları yapılıyor.
Battalgazi Belediyesi, deprem sonrasında tahliye ve taşınma çalışmalarında vatandaşlara nakliye ve eşya depolama desteği sağlamış, konteyner çarşılarında ise üst kapama ve aydınlatma gibi çalışmalar gerçekleştirmişti.
Kalıcı iş yerlerine geçiş sürecinde de çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, bu kez Çatyol Konteyner Çarşısı’nda konteynerlerin kaldırıldığı bölümlerin temizliğini yaptı. Belediyeden yapılan bilgilendirmeye göre, konteynerlerin kaldırılmasına paralel olarak boşalan alanlardaki temizlik çalışmaları da sürdürülecek.
Kaynak: Bülten Yenihabermalatya