Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) seçim tarihi 1 Ekim 2026. Seçimlere sayılı günler kala mevcut başkan ve yeniden başkan adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun oy pusulasının rengi de belli oldu.

Malatya iş dünyası, yeni dönem oda yönetimini belirlemek üzere 1 Ekim 2026 Perşembe günü sandık başına gidecek. MTSO’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde adayların hazırlıkları da sürüyor. Mevcut MTSO Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun listesinden seçime girecek meclis ve meslek komitesi adaylarının kullanacağı oy pusulasının rengi açıklandı. Sadıkoğlu ve ekibi, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de beyaz pusula kullanacak.
Beyaz rengin kendileri için sembolik bir anlam taşıdığını belirten Sadıkoğlu, “Beyaz rengi güveni ve birlikteliği simgeliyor” dedi. Sadıkoğlu, beyaz pusulanın geçmiş 8 yılda oluşturdukları güveni, bugün gelinen birlikteliği ve gelecek döneme ilişkin hedeflerini temsil edeceğini belirterek, “Bizim pusulamız her zaman üyemiz oldu. 1 Ekim’de de üyelerimizin iradesine güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yenihabermalatya.com