Malatya’da Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleri, şehit eşleri, gazi anneleri ve gazi eşleri onuruna anlamlı bir program düzenlendi.

Malatya İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Yılmaz’ın öncülüğünde, Malatya Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı İl Başkanı Zeynal Selağzı koordinesinde Anneler Günü dolayısıyla özel bir yemek programı gerçekleştirildi.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni hizmete açılan Emniyet Cafe Restaurant’ta düzenlenen programa şehit anneleri, şehit eşleri, gazi anneleri ve gazi eşleri yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı programda aileler aynı sofrada bir araya gelerek birlik ve dayanışma mesajı verdi.
Programda, vatan uğruna evlatlarını toprağa veren şehit anneleri, şehit eşleri ile gaziler ve aileleri saygı ve minnetle anıldı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, ailelerin yalnız olmadığı vurgulandı.
Malatya İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, yaptığı konuşmada annelerin toplumun temel taşı olduğunu belirterek, şehit ailelerinin devlet ve millet için en kutsal emanetler arasında yer aldığını ifade etti.
Ay, “Şehit annelerimiz ve şehit eşlerimiz bu milletin en kutsal emanetleridir. Onların duası, sabrı ve vakur duruşu bizlere güç vermektedir. Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EMŞAV Malatya İl Başkanı Zeynal Selağzı ise şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Şehit annelerimizin duası, şehit eşlerimizin vakur duruşu, gazi annelerimizin ve eşlerimizin fedakârlığı bizim en büyük manevi gücümüzdür. Biz büyük bir aileyiz” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Anneler Günü dolayısıyla annelere çeşitli hediyeler takdim edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sıcak ve samimi bir atmosferde sona erdi.
Kaynak: Bülten