Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, muhtarlarla buluşmasında kent genelinde 35 milyar liralık altyapı yatırımı yapıldığını belirterek, “Dirençli ve geleceğe hazır bir Malatya inşa ediyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Beydağı Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Başıbüyük ve dernek üyesi muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin talep ve sorunlarını dinledi. Fırat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Er, Malatya’nın yeniden ayağa kalktığını ve geleceğe güçlü adımlarla ilerlediğini söyledi.
Deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Er, sadece yaraların sarılmadığını, aynı zamanda geleceğin Malatya’sının inşa edildiğini belirtti. Kent genelinde önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini ifade eden Er, “Malatya ayağa kalktı. Sadece depremin yaralarını sarmadık, geleceğin Malatya’sını inşa ettik. Malatya’da herkesin gururla ‘Güzel şeyler oluyor’ diyebileceği hizmetler gerçekleştirdik” dedi.
Depremin izlerinin tamamen silinmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Er, TOKİ ve Emlak Konut’taki tecrübelerinin yanı sıra belediyecilik deneyimlerinin sürece önemli katkılar sunduğunu kaydetti. Vali Seddar Yavuz ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Er, “Şu anda Malatya’da işlerimiz çok iyi gidiyor. Birkaç ay sonra herkes farklı bir Malatya görecek” ifadelerini kullandı.
Kentte yalnızca üstyapı değil altyapı yatırımlarına da büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Er, Malatya genelinde yaklaşık 35 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirildiğini açıkladı.
“Dirençli bir şehir oluşturuyoruz” diyen Er, “Hem kırsalda hem de merkez mahallelerimizde ciddi çalışmalarımız var. Altyapıyı tamamen yeniliyoruz. Asbestli boruların tamamını değiştiriyoruz. Kanalizasyon, arıtma, yağmur suyu hatları ve yer altı sularının deşarjı konusunda kapsamlı projeler yürütüyoruz. Kırsalda yol sorunlarını çözüyor, altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları yeniden yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda muhtarların talep ve önerilerini tek tek dinleyen Başkan Er, ilgili daire başkanları ve genel müdürlerle görüşerek iletilen konuların çözümü için gerekli talimatları verdi.